مقدمه
یک نصاب آسانسور وظیفه مونتاژ قطعات آسانسور و نصب آن، بررسی و کنترل منظم چرخ دنده ها، موتورها، ترمز ها، درب ها و قفل ها، انجام تعمیرات، تعویض بخش های داخلی آسانسور و بررسی تجهیزات مختلف آسانسور از لحاظ ایمنی را بر عهده دارد.
امروزه با توجه به به علت افزایش جمعیت، ساخت آسمان خراش ها و ساختمان های بلند در کشورهای مختلف بسیار گسترش یافته است. رفت و آمد به طبقات بالایی این ساختمان ها توسط پله بسیار خسته کننده بوده و در تمامی این آپارتمان ها استفاده از آسانسور ضروری می باشد. صنعت آسانسور را می توان یکی از صنایع پر درآمد در تمامی کشور های جهان دانست.
این مقاله درآمد و بازار کار شغل راه اندازی، نصب و برقکاری آسانسور را شرح می دهد
وظایف شغل نصب و سرویس آسانسور
برای شروع معرفی شغل نصب و سرویس آسانسور باید بگوییم که نصاب ها و تعمیرکاران آسانسور فقط با آسانسور کار نمی کنند. آن ها هم چنین بر روی پله برقی، تله کابین و مسیر های متحرک کار می کنند. برای این که یک نصاب و تعمیرکار آسانسور باشید، باید دانش فنی کافی داشته باشید تا بتوانید نقشه ها و شماتیک های مربوط به کار را بخوانید و تفسیر کنید.
چیز دیگری که به آن نیاز دارید، مهارت پایه در استفاده از ابزار ها و تجهیزات مختلف مورد نیاز برای کنار هم قرار دادن صحیح آسانسور ها، پله برقی ها و سایر ماشین آلات حمل و نقل است.
همان طور که اغلب در مشاغل ساختمانی اتفاق می افتد، مقداری مهارت بین رشته ای مورد نیاز است. برای مثال، نصاب ها و تعمیر کاران آسانسور باید در سیم کشی برق و عیب یابی مشکلاتی که ممکن است در سیستم های رایانه ای آسانسور یا پله برقی ایجاد شود مهارت داشته باشند. منظور مهارت هایی است که معمولاً با برق کار ها یا تیم فناوری اطلاعات مرتبط است. علاوه بر این، شما باید دانش قوی در مورد هیدرولیک داشته باشید.
هنگامی که تمام ماشین آلات مونتاژ و راه اندازی شدند، این مسئولیت نصاب و تعمیرکار آسانسور است که اطمینان حاصل کند که در طول چرخه عمر خود به درستی کار می کند. این شامل نگهداری و تعویض قطعات و انجام تنظیمات منظم برای دستیابی به عملکرد مطلوب است.
وظایف شغلی کامل نصاب آسانسور عبارتند از:
- خواندن و درک نقشه ها برای تعیین چیدمان اجزای سیستم و انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای نصب و تعمیر
- مونتاژ کابین آسانسور و قطعات برای سیستم های مشابه
- اتصال سیم کشی برق به تابلو های کنترل و موتور ها
- آزمایش تجهیزات تازه نصب شده برای اطمینان از مطابقت با مشخصات
- عیب یابی خرابی ترمز ها، موتور ها، سوئیچ ها و سیستم های کنترلی
- برچیدن آسانسور، پله برقی یا واحد های مشابه با استفاده از بالا بر، نردبان و ابزار دستی یا ابزار برقی.
- روغن کاری و گریس کاری قطعات متحرک.
- تعویض قطعات فرسوده یا معیوب و تنظیم تجهیزات برای عملکرد بهینه
- تعمیر یا تعویض قطعات معیوب برای بازگرداندن آسانسور یا پله برقی به وضعیت کاملاً عملیاتی
- انجام تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و بازرسی آسانسور، پله برقی یا تجهیزات مشابه برای رعایت مقررات ایمنی و قوانین ساختمان
تفاوت شغل نصاب و سرویس کار آسانسور چیست؟
به طور کلی شغل تکنسین آسانسور به سه بخش نصاب آسانسور، راه انداز آسانسور و سرویس کار آسانسور تقسیم بندی می شود. نصاب آسانسور فعالیت های پایه از آهن کشی و تا مرحله نصب موتور و کابین را بر عهده دارد. راه انداز آسانسور فردی است که با تسلط به سیستم برقی و سیم کشی، به راه اندازی و در نهایت برنامه ریزی آسانسور می پردازد. وظیفه عیب یابی و نگهداری آسانسور بر عهده سرویس کار آسانسور می باشد. در این قسمت می خواهیم تفاوت شغل نصاب و سرویس کار آسانسور را مورد بررسی قرار دهیم.
نصاب های آسانسور قادر هستند در جابجایی و بالا بردن اجزای آسانسور با استفاده از بالابر ها، دالی ها و غلتک ها، کمک در جداسازی و مونتاژ اجزای آسانسور با استفاده از ابزار دستی مکانیک، کمک کنند. سرویس کاران آسانسور مسئول انجام بازرسی از آسانسور ها، پله برقی ها و تجهیزات مختلف آسانسور هستند تا از ایمن بودن آن یا استفاده افراد از آن مطمئن شوند.
نصاب ها معمولاً تعمیرات اساسی را انجام می دهند. به عنوان مثال، تعویض کابل ها، درب های آسانسور یا یاتاقان ها. این کار ها ممکن است نیاز به استفاده از مشعل های برش یا ابزار های تجهیز داشته باشد. کار های نوسازی و تغییر عمده در کارکرد آسانسور مانند تعویض موتور های الکتریکی، پمپ های هیدرولیک و تابلو های کنترل بر عهده سرویس کاران آسانسور است. پس از اتمام ساخت و نصب، آسانسور جدید باید توسط سرویس کار مورد آزمایش و بازرسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که تمامی کد ها و استاندارد های محلی را پیش از استفاده از آن مطابقت دارد.
تفاوت شغل راه انداز آسانسور و برق کار آسانسور
راه انداز آسانسور و سایر تجهیزات حمل و نقل الکترونیکی مانند پله برقی، وظیفه پایه گذاری و نصب آسانسور را بر عهده دارند. آن ها هم چنین ممکن است تعمیر و نگهداری پیشگیرانه را در آسانسور انجام دهند و سوابق خدمات را نگه دارند. این افراد معمولاً از تجهیزات تست برای عیب یابی مشکلات استفاده می کنند و باید در خواندن نقشه ها مهارت داشته باشند.
افرادی که در مزحله راه اندازی آسانسور فعالیت می کنند، معمولاً به قدرت بدنی و استقامت و هم چنین مهارت های مکانیکی و عیب یابی قوی نیاز دارند.
برق کار آسانسور معمولاً نقشه ها را برای تعیین چیدمان اجزای سیستم آسانسور می خواند و تفسیر می کند. ممکن است این افراد نیاز به اتصال سیم های برق و تنظیمات سیستم های ترمز و کنترل و هم چنین کلیدهای موتور داشته باشند. برق کاران آسانسور از تجهیزات تخصصی مانند فشار سنج و آمپر متر برای آزمایش عملکرد آسانسور، پله برقی و بالابر های مسکونی استفاده می کنند.
تکنسین هایی که می توانند در تعمیر و نگهداری و تعمیر یا نصب تجهیزات تخصص داشته باشند نیاز به دانش کاری الکترونیک، برق و هیدرولیک دارند.
فرصت های شغلی نصاب آسانسور
آسانسور ها یکی از تجهیزات پیشرفته امروزی محسوب می شوند که از اجزای الکترونیکی و مکانیکی بسیاری تشکیل شده اند. افراد فعال در این حوزه می توانند در موقعیت های شغلی متعددی از نصب تا نگهداری آسانسور شروع به کار کنند. فرصت های شغلی نصاب آسانسور عبارتند از تنظیم کننده آسانسور، سازندگان آسانسور، نصاب آسانسور، مکانیک آسانسور، تکنسین تعمیر و نگهداری آسانسور، تعمیرکاران آسانسور، تکنسین های سرویس آسانسور، نصب آسانسور باری و سازندگان آسانسور هیدرولیک می باشد. به علاوه به دلیل توانایی ها و مهارت هایی که دارند می توانند به عنوان نصاب، مکانیک و سرویس کار پله برقی مشغول به کار شوند.
با ما با شماره های 021-88949413-14 تماس بگیرید . ما با برگزاری دوره های آموزشی نصب و تعمیرات آسانسور برای شما ، این فرصت شغلی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
شرکت برج نورد دماوند با پیشینه ای طولانی و کادری مجرب آماده است با آموزش نیروهای جوان ، آنها را برای بازار کار آماده نماید
خطرات شغل آسانسور
یکی از مهم ترین جنبه های نصب آسانسور، ایمنی است. قبل از استفاده از آسانسور باید اقدامات ایمنی از جمله آشکار ساز های دود و کپسول های آتش نشانی انجام شود. تلفنی که به خط دیگری در ساختمان یا مستقیماً به اورژانس متصل می شود نیز باید نصب شود. بیایید ابتدا توجه داشته باشیم که برای مسافران، آسانسور ها فوق العاده ایمن هستند، به لطف افرادی که آن ها را نصب و تعمیر می کنند. تضمین سطح بالایی از ایمنی با مجموعه ای از استاندارد های سفت و سخت شروع می شود.
تمامی آسانسور ها و ماشین آلات حمل و نقل باید مطابق با قوانین مندرج در آیین نامه ایمنی آسانسور ها و پله برقی ها طراحی، ساخته، نصب و راه اندازی شوند. استاندارد های نصب آسانسور به طور سالیانه به روز رسانی می شود و نیاز دارد که همه چیز با موادی از نوع و استحکام صحیح و با تمام ویژگی های ایمنی نصب شده ساخته شود. این ویژگی ها شامل ترمز های ایمنی، سنسور ها، آلارم ها و سیستم های آتش سوزی و مواقع اضطراری است.
به دلیل تمام این اقدامات ایمنی داخلی، آسانسور های مدرن یکی از ایمن ترین راه ها برای رفت و آمد در داخل ساختمان ها هستند، حتی از پله ها هم امن تر. سقوط روی پله ها به طور منظم منجر به بیش از 1 میلیون جراحت و حدود 1600 مرگ در سال در ایالات متحده آمریکا می شود. این در حالی است که اتفاقات ناشی از آسانسور سالانه حدود 27 مرگ را شامل می شود. این بسیار قابل توجه است وقتی در نظر بگیرید که تخمین زده می شود هر آسانسور سالانه حدود 20000 نفر را جابجا کند.
اما با توجه به این واقعیت که اکثریت قریب به اتفاق تلفات ناشی از آسانسور شامل نصاب ها و تعمیرکاران می شود، این آمار رنگ تیره تری به خود می گیرد. این ما را به یک نقطه ضعف اصلی شغل می رساند: خطر جدی آسیب یا مرگ. گزارش سال 2019 میلادی توسط مرکز تحقیقات و آموزش ساخت و ساز نشان داد که 145 کارگر ساختمانی به دلیل جراحات ناشی از آسانسور بین سالهای 2011 تا 2016 میلادی جان خود را از دست دادند.
هیچ راهی برای دور زدن این واقعیت وجود ندارد که نصب و تعمیر آسانسور یک خط کار خطرناک است. خبر خوب این است که برخی از پر خطر ترین بخش های شغل را می توان با آموزش مناسب کاهش داد و کارفرمایان را در قبال ایمنی کارگران خود پاسخگو دانست.
چشم انداز و آینده شغلی نصب آسانسور
شغل نصب و سرویس آسانسور در کنار دستمزد بالا، چشم انداز شغلی بهتر از متوسط نیز به همراه دارد. درصد تغییر شغل پیش بینی شده از سال 2016 تا 2026، 12 درصد و سریع تر از میانگین تخمین زده شده است.
پیش بینی می شود زمینه نصب و تعمیر آسانسور از هم اکنون تا سال 2029 میلادی حدود 7 درصد رشد کند. این در مقایسه با نرخ رشد 5 درصدی پیش بینی شده برای اکثر مشاغل دیگر در بخش ساخت و ساز است. آمار ها و تحقیقات تخمین می زند که زمینه نصب و تعمیر آسانسور در دهه آینده هر سال حدود 3000 شغل جدید رشد خواهد کرد.
برخی از نصاب ها ممکن است آموزش های بیشتری در زمینه های تخصصی دریافت کنند و به عنوان مسئول مکانیک، تنظیم کننده، ناظر یا بازرس آسانسور پیشرفت کنند. با توجه به آمار و ارقام می توان چشم انداز و آینده شغلی نصب آسانسور را عالی پیش بینی کرد.
شرکت برج نورد دماوند برای آن دسته از جوانان عزیز که جویای شغل با درآمد بالا و با چشم انداز شغلی خوب می گردند پیشنهاد می دهد در دوره های آموزش آکادمی برج نورد دماوند شرکت نموده و پس از دریافت گواهی مربوطه در همین شرکت و یا هر جایی که مایل باشند مشغول کار شوند . ما در شرکت برج نورد دماوند اشتغال شما را تضمین می کنیم
درآمد و دستمزد شغل نصب و تعمیرات آسانسور
حرفه نصب آسانسور دارای سختی ها و مشکلات بسیاری می باشد اما با تحمل این سختی ها می توان به درآمد بالایی دست پیدا کرد. هر چه میزان تسلط و مهارت خود را در عملیات نصب و تعمیرات آسانسور گسترش دهید می توانید مشتریان بیشتری را جذب نموده و به درآمد بالاتری برسید.
این مهارت ها می تواند با انجام مطالعه در رابطه با تکنولوژی های جدیدی که وارد آسانسور ها می گردد و استاندارد های جهانی که برای نصب آن وجود دارد، حاصل گردد. مسلما با پیشرفت تکنولوژی، در طراحی آسانسور ها و نحوه نصب آن ها تغییراتی ایجاد می شود که فرد نصاب باید اطلاعات خود را در این زمینه آپدیت نموده تا بتواند به عنوان یک نصاب حرفه ای آسانسور در پروژه های مختلف فعالیت نماید.
درآمد شغل آسانسور
در کنار مهارت فنی و دانش علمی بالا، این افراد بایستی با ساختمان سازان و معماران ساختمانی تعامل نموده و سفارش کار خود را به این افراد نمایند؛ در این صورت مهندسین ساختمانی با نصاب های آسانسور یک اکیپ را تشکیل داده و می توانند در پروژه های کوچک و بزرگ با یک دیگر همکاری نمایند.
البته نقش تبلیغات را در این حرفه نباید نادیده گرفت و نیاز است تا بازاریابی مناسب و حرفه ای برای این کار صورت گیرد و با پرداخت مبلغی به صورت پورسانتی یا حقوق ثابت به بازاریابان، می توان جهت دریافت پروژه های مختلف با این افراد همکاری نمود. البته امروزه با وجود گسترش فضای مجازی امکان انجام تبلیغات در این فضا ها برای نصاب های آسانسور وجود خواهد داشت.
بهتر است برای جذب مشتری بیشتر و افزایش درآمد خود، علاوه بر کیفیت مناسب، سرعت عمل بالایی را نیز در انجام کار ها به کار گرفت و با برخورد مناسب با مشتری و دریافت مبلغ به صورت رقابتی به افزایش درآمد خود کمک نمود.
بازار کار و درآمد آسانسور در خارج از کشور
تقریباً 1.1 میلیون آسانسور و 35000 پله برقی در ایالات متحده وجود دارد. هر کدام باید با دقت ساخته شوند. هر یک نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم دارند. بازرسی ها و تعمیرات معمولی باید حداقل یک بار در سال در یک برنامه فشرده انجام شوند تا از وقوع حوادث سهمگین و خطرناک برای مسافران جلوگیری کرد.
متوسط حقوق نصاب و تعمیرکار آسانسور در ایالات متحده تا 23 نوامبر سال 2022 میلادی، 77056 دلار است، اما این محدوده معمولاً بین 62995 تا 93997 دلار متغیر است. محدوده حقوق می تواند به طور گسترده ای بسته به عوامل مهم بسیاری از جمله تحصیلات، گواهینامه ها، مهارت های اضافی، تعداد سال هایی که در حرفه خود سپری کرده اید متفاوت باشد.
طبق دفتر آمار کار، نصابان و تعمیر کاران آسانسور در هر نقطه از اروپا از حدود 46000 دلار در سال در سطح پایین تا 128500 دلار در سطح بالا درآمد دارند، با متوسط حقوق سالانه 88540 دلار یا حدود 44 دلار در ساعت. این درآمد به طور قابل توجهی بالا تر از بسیاری از مشاغل دیگر در مناطق مشابه ساخت و ساز است که به طور متوسط کمی بیش از 47000 دلار در سال درآمد دارند. اما این آمار و ارقام برای یک تکنسین آسانسور کاملاً آموزش دیده است.
شاید این سوال به ذهن شما خطور کند که یک کارآموز آسانسور چقدر درآمد دارد؟ خبر خوب این است که تجارت تکنسین آسانسور از ابتدا تا انتها بسیار سودآور است. کارآموزان آسانسور جزو پر درآمد ترین کار آموزان هستند که حدود 40 هزار دلار که در واقع حدود 50 درصد حقوق یک نصاب یا تعمیرکار آموزش دیده است.
این شغل را با یک شغل فنی معروف مانند لوله کشی که حقوق کارآموزی 16173 تا 26955 دلار (یا حدود 30 تا 50 درصد حقوق یک لوله کش کاملاً آموزش دیده) می گیرند، مقایسه کنید و به راحتی متوجه می شوید که مسیر شغلی نصاب و تعمیرکار آسانسور از نظر مالی بسیار عالی است.
افزایش درآمد نصاب آسانسور
حرفه نصب آسانسور دارای سختی ها و مشکلات بسیاری می باشد اما با تحمل این سختی ها می توان به درآمد بالایی دست پیدا کرد. هر چه میزان تسلط و مهارت خود را در عملیات نصب و تعمیرات آسانسور گستشرش دهید می توانید مشتریان بیشتری را جذب نموده و به درآمد بالاتری برسید.
این مهارت ها می تواند با انجام مطالعه در رابطه با تکنولوژی های جدیدی که وارد آسانسورها می گردد و استانداردهای جهانی که برای نصب آن وجود دارد، حاصل گردد. مسلما با پیشرفت تکنولوژی، در طراحی آسانسورها و نحوه نصب آنها تغییراتی ایجاد می شود که فرد نصاب باید اطلاعات خود را در این زمینه آپدیت نموده تا بتواند به عنوان یک نصاب حرفه ای آسانسور در پروژه های مختلف فعالیت نماید.
در کنار مهارت فنی و دانش علمی بالا، این افراد بایستی با ساختمان سازان و معماران ساختمانی تعامل نموده و سفارش کار خود را به این افراد نمایند؛ در این صورت مهندسین ساختمانی با نصاب های آسانسور یک اکیپ را تشکیل داده و می توانند در پروژه های کوچک و بزرگ با یکدیگر همکاری نمایند.
البته نقش تبلیغات را در این حرفه نباید نادیده گرفت و نیاز است تا بازاریابی مناسب و حرفه ای برای این کار صورت گیرد و با پرداخت مبلغی به صورت پورسانتی یا حقوق ثابت به بازاریابان، می توان جهت دریافت پروژه های مختلف با این افراد همکاری نمود. البته امروزه با وجود گسترش فضای مجازی امکان انجام تبلیغات در این فضاها برای نصاب های آسانسور وجود خواهد داشت.
بهتر است برای جذب مشتری بیشتر و افزایش درآمد خود، علاوه بر کیفیت مناسب، سرعت عمل بالایی را نیز در انجام کارها به کار گرفت و با برخورد مناسب با مشتری و دریافت مبلغ به صورت رقابتی به افزایش درآمد خود کمک نمود.
بیشتر بدانیم : صفر تا صد دوره آموزش نصب آسانسور
چرا ما پیشنهاد گذراندن دوره در آکادمی برج نورد دماوند را داریم
آکادمی برج نورد دماوند به لحاظ داشتن کارگاههای اجرایی ،علاوه بر آموزشهای تئوری ، آموزشها را به صورت عملی و با حضور اساتید متخصص ارائه می نماید.
در این مجموعه تمامی تواناییهای لازم برای اموزش نصب آسانسور مانند شناخت اجزای مختلف آسانسور، استانداردها و اصول نصب به شما آموزش داده میشود.
در پایان دوره، علاقمندان می توانند با اخذ معرفی نامه از شرکت برج نورد دماوند در آزمونهای ادارات کار شرکت نموده و مدرک فنی و حرفه ای را دریافت نمایند .
کاملترین سرفصلها: در آکادمی برج نورد دماوند با توجه به اینکه تضمین می کنیم که نیروهای آموزش دیده در خود شرکت فالیت نمایند لذا سرفصلهای آموزشی کاملی را ارائه میدهیم و به نحوی که تمامی مباحث مورد نیاز در زمینه نصب آسانسور را پوشش میدهد.
ابزارآلات و تجهیزات: در اینجا ابزارآلات و تجهیزات لازم برای انجام کارهای عملی روی پروژههای مختلف به شما ارائه میشود.
فرصت شروع کار: متفاوت ترین ویژگی آکادمی برج نورد با سایر مراکز آموزشی در این نکته است که با پایان دوره، تمامی شرکتکنندگان میتوانند علاوه بر توانایی فعالیت در سایر شرکتها به عنوان کارشناس ،در شرکت برج نورد دماوند نیز به تعمیر و نصب آسانسور نمایند.
لغت تخصصی صنعت آسانسور و پله برقی - آکادمی برج نورد دماوند
[…] بیشتر دانیم : درآمد و بازار کار نصاب آسانسور […]